wilmainmalawi.reismee.nl

Veilig gearriveerd

Na een trip van twee dagen nu verreist aangekomen in het vrijwilligershuis.

4 uur in een auto op een 2baansweg met links en rechts op de vluchtstrook wandelende mensen, vooral veel kinderen. kraters in de weg. En dan een chauffeur die daar 4 uur achter elkaar met gerust 100 km per uur tussendoor rijdt. En hij moest ook al 4 uur heen om mij van Lilongwe airport af te halen. Pff. Ietwat spanning in m'n nek en schouders nu...Maar een heel hartelijk welkom van de andere bewoners van het vrijwilligershuis2 zusjes uit Denemarken, 1 man uit Engeland en een vrouw uit Noord Malawi. Gelijk een 'hug' bij binnenkomst En een warme maaltijd . Alle mensen die ik tot nu toe gesproken heb zijn enorm vriendelijk! Wat een gastvrij land! Morgen beter internet hoop ik om ook foto's te kunnen versturen.


Welterusten

Hug :-)Taart en koffers

Om iets goed te kunnen leren, moet je erop kauwen zeggen ze. Dankzij Mireille heb ik de taal al een beetje tot me genomen. Lieve Mireille, je taart was heerlijk! Zikomo!! En ik vertrouw volledig op jouw kennis en kunde om de wondzorg in het ASz verder gestalte te geven. Je bent een kanjer  .

Koffer met 20 kilo verbandmiddelen is gepakt. Daar kan niets meer bij....Dus kleurtjes en ballonnen gaan in mijn eigen koffer. Minder ruimte voor mijn spullen, maar ik ga met plezier daar kleurrijke  plaatselijke kleding kopen. Sponsors, heel hartelijk dank voor jullie steun in financiële of materiële ondersteuning!!

Volgende verhaal zondag vanaf Schiphol of vanuit Nairobi waar ik een tussenstop heb en overnacht.

uitzending op 24 februari vanuit de Ark

Onderstaand stukje verschijnt in het komende kerkblad en in de nieuwsbrief van de Ark. Wie deze kerkdienst 24 februari bij wil wonen is van harte welkom in de Ark, Olijfgaarde 12, Hendrik Ido Ambacht. De dienst begint om 10.00 uur, en na afloop, rond 11.30 uur, is er koffie, thee en limonade.

Malawi

In de maanden maart en april zal Wilma Ruigrok van der Werven aan het werk gaan voor de wondzorg in het armste land ter wereld: Malawi. Wilma is lid van ons kostersteam, en in het dagelijks leven is zij verpleegkundig specialist wondzorg. Met deze missie in Malawi gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De zendingscommissie van onze Hervormde Gemeente levert een financiële bijdrage aan haar project. In Malawi hebben veel kinderen brandwonden vanwege het feit dat in veel huizen gekookt wordt op open vuur, en het gebrek aan goede thuiszorg maakt dat die wonden vaak niet goed genezen en soms zelfs de dood tot gevolg hebben. Wilma wil aan zorgverleners ter plekke laten zien hoe ze kunnen bijdragen aan goede heling van dit soort verwondingen. Ze vertrekt op 3 maart, en in de kerkdienst van 24 februari zal ze er iets over zeggen en laten zien en zullen we om zegen voor haar onderneming bidden.


Uitpakken en inpakken

Wat leeft iedereen mee! En wat denkt iedereen mee! 

In het ziekenhuis krijg ik nu allemaal materiaal aangeleverd (wat bij ons niet meer gebruikt mag worden, want over datum) om mee te nemen naar Malawi. Handschoenen, pleisters, hechtmateriaal, echt geweldig! En natuurlijk wil ik dit allemaal heel graag meenemen, maar toen ik het bij elkaar op m'n bureau zag staan, rees de vraag: maar hoe dan? De twee koffers die ik mee mag nemen, zijn hiermee al zo'n beetje gevuld.

Hanna gaf de gouden tip waar ik, globetrotter als ik ben, zelf nooit op gekomen was: Je moet het in vacuümzakken verpakken. Zo gezegd, zo gedaan. Met hulp van de derma-girls alles uitgepakt en in een vacuümzak gedaan. Dat scheelt zeg!  

 

Welkom op mijn reislog WilmainMalawi.reismee.nl

Hallo en welkom op mijn reisblog!

Vanaf 4 maart ga ik 8 weken als vrijwilliger werken in Malawi.

Malawi is één van de armste landen ter wereld, waarbij meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Toegang tot de gezondheidszorg en de voorzieningen zijn slecht.

Ik wil mijn wondkennis en -kunde over gaan brengen in het Mangochi District, Lake Malawi. De wondzorg is daar namelijk zeer beperkt, vindt plaats in verschillende dorpen en maakt onderdeel uit van het Home Based Care onderwijs. Wonden die complexer zijn gaan naar het ziekenhuis binnen het district. Er komen veel brandwonden voor bij kinderen door bereiding van voedsel op open vuur. En soms sterven kinderen nog omdat er helemaal geen wondbehandeling plaatsvindt.


Voor dit project is geld nodig. Denk aan reis en verblijf, maar ook voor scholingsmateriaal, instrumentarium zoals pincetten en mesjes en andere artikelen die nodig zijn om goede wondzorg te geven en om het niveau van de wondzorg te verhogen.

Wil je dit project steunen?

Stort dan uw bijdrage op: NL98RABO0397672780  tnv  W.Ruigrok vd Werven

ovv Het Malawi Wondproject

Ik hoop op deze reisblog regelmatig nieuwe verhalen en foto's te plaatsen.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reisblog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met me meereist!

Groetjes,

Wilma